juli 1, 2021

Hoe overtuig ik mijn directie van de waarde van een ATS? ?

Om de week beantwoord ik op vrijdag een vraag over Strategisch Recruitment via LinkedIn. Deze week een interessante vraag over recruitmentsystemen.

"Ik werk momenteel met een onvoldoende passend ATS en wil een beter ATS. Dat kost natuurlijk geld en daar krijg ik niet zomaar budget voor. Hoe kan ik mijn directie toch overtuigen van het feit dat dit nodig is?"

Ingezonden vraag van een Corporate Recruiter

Tamara: 'Verplaats je in de ander. Op welke knoppen moet je drukken om gehoord te worden?...'

De budgetvraag, helaas moeten sommige recruiters er nog steeds heel erg hard voor knokken om budget vrij te krijgen om de dingen te doen die nodig zijn om de juiste mensen binnen te krijgen.

In het recruitmentplan dat ik voor je gemaakt heb op www.recruitmentstrategie.com  leg ik je alles uit over het maken van een businesscase en hoe je jouw management overtuigt. Ik kan je daar een paar tips voor geven, onder andere deze: probeer te bedenken wat belangrijk is voor hen. Op welke knoppen moet je drukken om gehoord te worden?

In mijn ervaring is dat vaak geld (wat levert het op of wat bespaart het?), wet- en regelgeving (denk maar aan de AVG), kwaliteit (kunnen we er ons werk beter door doen?) en efficiëntie (kunnen we er ons werk sneller door doen?. Wat kunnen we meer automatiseren wat met het oude ATS niet kan is ook geld want het levert jou meer capaciteit op voor andere dingen). 

Verplaats je vooral eens in hen, wat zouden zij willen horen om jou hier budget voor te geven? Mooie puzzel maar ik weet zeker dat dit je gaat lukken met bovenstaande tips en kijk anders eens naar mijn Recruitmentplan en de businesscase die daarin staat!  Bekijk hier de preview van het plan.

Zo werkt het: Stel jezelf de volgende negen vragen, schrijf je antwoorden op een velletje papier en lees dan pas verder. Ben je er klaar voor? Klik de link om naar de checklist te gaan.


Meer Goede Vragen & Goede Antwoorden?

Het delen van kennis is mijn tweede natuur. Volg mijn persoonlijke LinkedIn profiel voor nog meer antwoorden en tips. Meer weten over Strategisch Recruitment of zelf aan de slag met mijn recruitmentplan? Volg dan recruitmenstrategie.com op LinkedIn.

Wil je nog meer inspiratie? Volg mijn blog op tamararood.nl en schrijf je direct in voor de nieuwsbrief.

Copyright © Recruitmentstrategie.com
Tamara Rood - strategisch recruitment
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram