Welke doelgroep zoekt naar een recruitmentplan?

Corporate Recruiters en HR specialisten die zelf aan de slag willen met het coördineren en plannen van hun werving en selectie.

Wat houdt zo’n plan in?

Zoals het woord al zegt houdt een recruitmentplan de planning van jouw werving in. Je kunt heel erg veel kwijt in zo’n plan, en het zo groot maken als je zelf wilt. Het is echter belangrijk dat er een aantal essentiële elementen in terugkomen. Zo wil je weten wat voor soort medewerkers je gaat werven, wanneer je deze gaat werven, waar je deze medewerkers gaat werven en wat daarvoor nodig is. Zo heb je budget en capaciteit nodig om dit plan ook daadwerkelijk uit te kunnen voeren. In het plan werk je ook uit hoe je deze nieuwe medewerkers precies gaat vinden, in de vorm van ‘projecten’. In het recruitmentplan beschrijf je welke ‘projecten’, zoals Referral, je in welke periode op gaat pakken en met welk beoogd resultaat. Je zorgt dus voor focus en doelstellingen in jouw werving en selectie, waardoor het vervullen van jouw vacatures gemakkelijker, sneller en goedkoper wordt.

Waar kun je het voor gebruiken?

In de basis gebruik je een recruitmentplan voor het plannen van jouw werving en selectie en het inschatten van de middelen, kosten en capaciteit die je nodig hebt voor een succesvolle werving.

Dit levert het op

Doordat je jouw recruitmentplanning koppelt aan een HR- of Bedrijfsstrategie werf je mensen die passen bij de toekomst van jouw organisatie, waarmee je onnodig verloop van medewerkers kunt voorkomen.
Een recruitmentplan levert jou een meer gefocuste werving tegen lagere kosten op. Zo koop je bijvoorbeeld meer grootschalig marketing en jobboards in, je weet immers wat voor profielen je het komende jaar gaat werven en kunt hier al vroegtijdig op anticiperen. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor jouw arbeidsmarktcampagnes, die zullen succesvoller zijn omdat je weet welke medewerkers je in de toekomst zoekt en waar je deze medewerkers moet zoeken. Tevens voorkom je met een toekomstgerichte werving inhuur op vaste posities, je bent immers voorbereid op de wervingsbehoefte en hoeft daardoor niet in te huren.
Een recruitmentplan levert je dus eigenlijk heel erg veel voordelen, teveel om hier te benoemen!

Als je dit recruitmentplan download, waar moet je op letten?

Voor de uitwerking van dit recruitmentplan is commitment nodig. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je het plan koopt en je vervolgens geen tijd maakt om ermee aan de slag te gaan. Zorg dus voor focus en prioriteit nog voordat je hiermee aan de slag gaat! Reserveer iedere week minimaal een halve dag in je agenda om met het plan aan de slag te gaan. Als stok achter de deur stuur ik je af en toe een berichtje om te kijken hoe ver je ermee bent.