Hét template recruitmentplan voor (interim) corporate recruiters die zélf hun recruitment strategisch willen inrichten

Herken jij het volgende?

Als ervaren (interim) recruiter ben je goed in je vak. Het enige wat nog mist is een handvat om je recruitment meer te plannen en organiseren. Dit template recruitmentplan biedt je een handvat om je recruitment vandaag nog strategisch in te richten. Je maakt zelf je eigen recruitmentplan. Hierin bereken je capaciteit en budget en maak je een businesscase om urgentie voor recruitment bij je directie te vergoten. Dit plan zet het fundament voor jouw recruitment als een huis neer.

Ga aan de slag met strategisch recruitment binnen jouw organisatie en ervaar deze voordelen zelf

Het recruitmentplan (pdf)

Dit template recruitmentplan is een compleet stappenplan voor ervaren (interim) corporate recruiters die hun werving effectiever en efficiënter willen plannen en daarmee niet alleen geld en tijd besparen, maar ook meer structuur in hun werving creëren. Het plan is ontwikkeld om geheel zelfstandig mee aan de slag te kunnen.

Download het plan als pdf en ontvang direct:

450,-

Excl. 9% BTW
Het recruitmentplan is ontwikkeld door Tamara Rood, expert op het gebied van strategisch recruitment, aan de hand van een jarenlange succesvolle methodiek die zij dagelijks toepast in haar werkzaamheden.

“Het recruitmentplan van Tamara gebruik ik om met eigenaren van en HR-managers bij mkb-bedrijven het gesprek te voeren over een meer planmatige invulling van hun wervingsactiviteiten. Het document biedt mooie handvatten om inzichtelijk te maken wat het oplevert om recruitment niet langer als een ad-hoc aangelegenheid aan te vliegen, maar als een strategisch vraagstuk.”

Jurriaan Pennartz

Adviseur recruitment voor het mkb

Veelgestelde vragen

Aan het recruitmentplan werk je volledig zelfstandig, zonder mijn hulp. Er is dus geen mogelijkheid om vragen te stellen, tijdens de training krijg je daar alle ruimte voor. In de training leid ik je dan ook echt op tot Strategisch Recruitment Adviseur, dat maakt dat de training inhoudelijk veel meer de diepte in gaat. Het recruitmentplan is gevuld met meer recruitmentonderwerpen, maar inhoudelijk minder diepgaand dan de training.
De training geeft je een stok achter de deur: mijn begeleiding en ik check regelmatig bij je in. Wanneer je het plan gebruikt ben je aangewezen op je eigen doorzettingsvermogen en motivatie.

Het is écht van belang dat je flink wat ervaring in recruitment hebt om zelfstandig met dit plan aan de slag te kunnen. Heb je dat nog niet dan raad ik je de training “Recruitmentstrategie The Academy” aan. Hier word je persoonlijk door mij begeleid.

Nadat de koop is gesloten, is het plan van jou. Je hebt dus levenslange toegang. Omdat het plan aangepast wordt bij nieuwe ontwikkelingen in de markt bestaat de kans wel dat het niet volledig up-to-date is als je het na lange tijd weer gebruikt. De aanpak die ik in dit plan gebruik is echter niet tijdgebonden. Dat maakt dat je het plan ieder jaar opnieuw als handvat kunt gebruiken voor het plannen van je recruitment.

Het plan is geschikt voor alle organisaties en voor alle ervaren (interim) recruiters die hun recruitment meer strategisch willen inrichten. Dit plan is echter niet gericht op volumewerving (veel kandidaten ineens werven). Twijfel je of het plan geschikt is voor jouw recruitmentvraagstuk? Plan dan vooral een gesprek met mij in, zodat we kunnen overleggen.

De factuur krijg je toegestuurd in de e-mailbevestiging voor jouw aanmelding en kun je tevens terugvinden in je online account. Dit account wordt voor je aangemaakt na voltooien van de bestelling.

Klaar voor de volgende stap?

Ga direct aan de slag met jouw strategisch recruitment

Twijfel je nog? Schroom dan niet om een gesprek in te plannen, ik adviseer je graag!