Les 3.4 Jouw wervingsvraagstuk plannen

In 3.1 hebben we het gehad over de bedrijfsstrategie, de HR-strategie en de Strategische Personeels Planning (SPP). Als het goed is heb je nu getoetst of er een SPP is en heb je dit verwerkt in je tabel.
Ook heb je gekeken naar de bedrijfsstrategie en de HR-strategie, als die er zijn. Wat is je hierin opgevallen? Welke zaken heb je in 3.1 allemaal opgeschreven?

Kijk nu nog eens naar je inventarisatie. De competenties die je ziet staan, kun je die koppelen aan de bedrijfsstrategie en de HR-strategie? Does it make sense of zoeken de vacaturehouders iets heel anders dan de bedrijfsstrategie of de HR-strategie vertelt?
Bekijk de profielen ook eens goed, zie je aansluiting met de bedrijfs- en HR-strategie? Zie je daar grote discrepantie? Een concreet voorbeeld: de bedrijfsstrategie vertelt dat het vooral nodig is om als organisatie meer ‘wendbaar en flexibel’ te zijn en de vacaturehouders hebben geen eigenschappen/competenties doorgegeven in de toekomstige profielen die hier ook maar enigszins op aansluiten. In dat geval is het handig weer opnieuw in gesprek te gaan met je vacaturehouders. Zijn zij op de hoogte van de bedrijfsstrategie (én de HR-strategie). Zo ja, dan wordt de strategie mogelijk niet gedragen in deze laag. Hoe dan ook is dit een interessante constatering die je ook mag delen met jouw eigen management en directie. Je wilt namelijk graag mensen werven die in de toekomst ook nog bij je organisatie passen. Om die reden verbind je je recruitmentstrategie dan ook met de bedrijfsstrategie. Heb je geen bedrijfs- of HR-strategie dan kun je voor jezelf invullen wat belangrijk is in de werving van nieuw personeel. Dit kun je doen aan de hand van de informatie die je hebt gekregen van vacaturehouders (antwoorden op vraag 5 en 6 in het document ‘interviews vacaturehouders’).

Hiernaast ken jij je organisatie het beste en kun je wellicht zelf goed inschatten wat voor de toekomstige werving van nieuw personeel voor jouw organisatie belangrijk is. Schrijf het op!

Bijna klaar met de module? Tijd om het 1-op-1 gesprek met mij in te plannen van 30 of 60 minuten.

WordPress Image Lightbox Plugin