Les 3.3 Jouw wervingsvraagstuk inventariseren

In de interviews zoom je in op een aantal belangrijke aspecten voor je toekomstige werving.
Je vraagt niet alleen naar de toekomstige werving*, de meest voorkomende profielen (focusprofielen) en wat je business daarbij voor ogen heeft, maar je benadrukt ook alvast een aantal recruitmentzaken waar je urgentie aan wilt geven. Dit kan bijvoorbeeld referral zijn. Ik benoem hier nadrukkelijk referral omdat referral een van de meest succesvolste, snelste, goedkoopste en leukste wervingsmethoden is die er bestaat en er in mijn ervaring bij iedere organisatie veel blijft liggen op dit vlak. Als je nu toch met je business in gesprek bent, kun je hier net zo goed direct op inzoomen.

In het template zal je ook zien dat ik vragen heb genoteerd over de gewenste dienstverlening. Als je nu toch in gesprek bent is het handig om te vragen wat vacaturehouders precies van jouw recruitment verwachten. Wat wensen zij precies van jou als recruiter? Heb je zelf aanvullingen op deze vragen? Schrijf die vragen dan vooral op en stel ze! Jij kent jouw organisatie het beste, jij weet wat nodig is om te benadrukken.

In onderstaand template tref je de vragen die je wat mij betreft minimaal nodig hebt om het toekomstig wervingsvraagstuk op te halen bij je business. Plan hiervoor afspraken met de managers van de afdelingen binnen jouw organisatie. Werk je in een team waarin je accounts verdeeld hebt, dan kun je deze interviews per teamlid verdelen zodat je van alle accounts een overzicht hebt. Is het van belang dat je referral meer urgentie geeft binnen je organisatie, dan heb ik hieronder ook een onderzoek voor je klaargezet dat dit belang kan benadrukken. Mocht je nu naar iets andere informatie op zoek zijn om je organisatie te overtuigen van het belang hiervan dan kan je zelf ook heel goed op zoek naar onderzoeken via google scholar. Bekijk wel altijd goed of een onderzoek valide, betrouwbaar en representatief is.

* NB: we hebben het hier alleen over vaste vacatures en niet over inhuur.

WordPress Image Lightbox Plugin