Les 2.4 Jouw conclusies

Eerder heb je je bevindingen opgeschreven. Je gaat nu conclusies trekken uit deze bevindingen. Wellicht heb je daar naar aanleiding van de inventarisatie en je bevindingen al een idee bij, wellicht helemaal nog niet. Dat geeft niet. Het is belangrijk dat we in ieder geval geïnventariseerd hebben wat er nu gebeurt. Je zult nooit alles kunnen vatten omdat je zelf blinde vlekken hebt. Daarom is het goed dit samen te bespreken.

Pak nu beide templates en loop ze door. Schrijf de conclusies op die je uit je cijfers kunt trekken. Heb je hoge kosten of juist niet en wat maakt het, denk je, dat die kosten hoog zijn? En wat is ‘hoog’ precies? Heb je een hoge uitstroom of juist niet en waarom zou dat zo zijn? Kun je dit uit de vertrekreden halen of niet? Mis je wellicht informatie om bepaalde conclusies te kunnen trekken, welke informatie mis je dan? Ook dat is een conclusie.

Voor je projecten doe je hetzelfde. Wat heb je terug gekregen van kandidaten en vacaturehouders als je deze hebt geïnterviewd? Welke conclusies kun je daaruit trekken?
Hoe zit het met de bekendheid rondom wet- en regelgeving? Hier kun je als organisatie flinke blunders mee maken. Waarom denk je dat niet iedereen op de hoogte is, als dat zo is?
Wat voor conclusies kun je trekken uit je onderzoek naar het systeem dat je gebruikt, als je een systeem gebruikt. Helpt het je in je werk of zorgt het juist voor frustratie en meer werk. Is het systeem volgens jou voldoende geschikt voor wat je moet doen én biedt het de candidate-experience waar jij voor staat?

Met die conclusies gaan we in module 4 ‘Jouw gewenste recruitmentsituatie’ verder aan de slag

Werk je in een recruitmentteam? Dit is een mooi moment om je team alvast mee te nemen in je bevindingen. Het is ook geen verkeerd plan je manager alvast mee te nemen in je bevindingen. Dit kun je eventueel ook na ons gesprek doen. Op deze manier houd je belangrijke stakeholders aangesloten.

Heb je module 2 afgerond? Dan is het nu tijd om verder te gaan met module 3: jouw recruitmentstrategie. In deze module duiken we dieper in op welke mensen je zoekt en wanneer.

Veel succes!

WordPress Image Lightbox Plugin
GRATIS handleiding

Geen recruitmentkansen meer laten liggen?

Met mijn GRATIS handleiding krijg je direct inzicht in de belangrijkste recruitmentkengetallen die je áltijd wilt doormeten.