Les 2.1 Jouw recruitmentcijfers

Aan de slag met het in kaart brengen van je huidige situatie. Dat doe je aan de hand van het template dat ik voor je gemaakt heb. Je vindt het Worddocument onderaan deze les, die je kunt downloaden.

Je begint met het in kaart brengen van je cijfers van de afgelopen 3 jaar, van 2019, 2020 en 2021. Je mag ook verder terug als je dat wilt, maar je kunt je afvragen hoeveel je nog kunt zeggen over cijfers van 5 jaar geleden. Cijfers van 2019 en 2020 zullen vanwege de situatie omtrent Corona wellicht ook heel anders zijn dan je cijfers in 2021. Dit houden we uiteraard in ons achterhoofd bij het interpreteren van de cijfers.

In dit template kun je precies zien welke cijfers je nodig hebt om iets zinnigs over je recruitment te kunnen zeggen, maar ook om onderbouwing te hebben voor je management en directie. Op dit template staan misschien cijfers die je niet direct voor handen hebt. Die cijfers zijn er altijd, maar soms vermomd als andere cijfers. Zo worden recruitmentkosten nog weleens los bij afdelingen uit potjes gehaald, maar bij andere organisaties weer centraal weggezet. Neem al die kosten mee! Ik raad je aan niet zelf te gaan zoeken naar cijfers, maar andere mensen aan het werk zetten, zoals de afdeling crediteuren, en je vraag daar neer te leggen. Als je iets niet weet kun je dit open laten en samen met mij bespreken. Niet alle systemen kunnen de cijfers in het template rapporteren en niet alle organisaties registreren deze cijfers, maar het is wel fijn als je deze informatie hebt. Mochten er cijfers zijn die nu niet geregistreerd worden, maar hier wel benoemd worden, raad ik je aan een actie te bedenken om deze cijfers toch te kunnen registreren zodat je deze volgend jaar wel kunt doormeten. Noteer ook goed in dit schema welke cijfers je niet hebt, maar in de toekomst wel zou willen hebben.

Cijfers over werving & selectie fees en detachering zijn vaak bij inkoop of de crediteurenadministratie op te vragen. Deze overzichten moeten er zijn. Cijfers over uitstroom moeten bij HR bekend zijn. Zijn die er niet? Dan is het van groot belang daarmee aan de slag te gaan en dat per gisteren door te gaan meten. Dit is belangrijke informatie voor jou als recruiter. Schrijf bij iedere tabel een peildatum op zodat je je metingen goed kunt vergelijken.

Schrijf op wat je bent tegen gekomen, je hoeft er nog geen conclusies aan verbinden. Dat doen we later.

WordPress Image Lightbox Plugin