Les 1.4 Jouw Grondwet toepassen in de praktijk

Het formuleren van een Grondwet is natuurlijk het begin, de basis om vast te houden aan dat waar jij voor staat. Het toepassen in de praktijk is de volgende stap. Wellicht doe je dit al omdat je zo sterk vasthoudt aan jouw kern, maar wellicht nog helemaal niet. Weet dat dit een proces is, verandering van gedrag vindt nooit van de een op de andere dag plaats.

Om hier in praktijk goed mee aan de slag te gaan, en je ook echt te houden aan je Grondwet, kun je ervoor kiezen om een stok achter de deur te hebben door te vertellen aan anderen dat je hiermee bezig bent. Kies zelf uit wie je in vertrouwen neemt. Je kunt je manager of je leukste vacaturehouder informeren en hem of haar vragen feedback te geven.  Dit geeft ook draagvlak voor eventuele veranderingen in jouw aanpak of gedrag die hij of zij zal zien. Met wie zou je willen delen dat je jouw persoonlijke Grondwet in praktijk gaat brengen?

De praktijk in

De komende 10 werkdagen ga je echt eens gaan letten op alles wat je in praktijk doet met je Grondwet. Pak iedere dag een moment om aan het einde van de dag op te schrijven in je schrift hoe je je Grondwet hebt toegepast. Loop de dag in je hoofd door, reflecteer op de dag en leg je Grondwet naast alles wat er gebeurd is die dag.

Hierbij kun je de volgende vragen hanteren:

  • Ben ik vandaag bewust bezig geweest met mijn Grondwet en heb ik mij hieraan kunnen houden?
  • Een situatie waarin ik dit bewust deed en dit goed ging:
  • Het gevoel dat ik daarbij had:
  • Een situatie waarin dit niet goed ging:
  • Het gevoel dat ik daarbij had:

Je noteert hier alleen nog maar je bevindingen, we gaan hier later samen op reflecteren.

WordPress Image Lightbox Plugin
GRATIS handleiding

Geen recruitmentkansen meer laten liggen?

Met mijn GRATIS handleiding krijg je direct inzicht in de belangrijkste recruitmentkengetallen die je áltijd wilt doormeten.